voor atleten

Haal meer uit je training en behaal sportieve doelen via professionele testen en coaching.

Coaching
hardlopen

Bij Sportformule kun je terecht voor trainingsbegeleiding en coaching voor jouw hardloopdoel. Hierbij sta je in nauw contact met je persoonlijke coach die je trainingsschema opstelt, je trainings- en wedstrijdgegevens controleert en bijstuurt waar nodig.

Coaching wielrennen

Laat de data voor je werken. Voor wielrenners is de juiste balans in training belangrijk om doelen te behalen. Of dit nu een lange toertocht is of een wedstrijd: je wilt voorbereid en met vertrouwen aan de start staan. Onze coaches helpen jou de ideale formule te creëren. 

Coaching
triathlon

De triathlon vergt een specifieke aanpak. Onze persoonlijke coaches zetten hun Eredivisie en Iron Man ervaring in om een trainingsplan op maat te maken. Daarnaast worden je trainings- en wedstrijdgegevens bijgehouden en bijgestuurd waar nodig.

Bepaal jouw ideale sportformule 

Wil jij met vertrouwen aan de start staan van een wedstrijd en tegelijkertijd op een manier trainen dat bij jou past? Met onze inspanningstest bepalen we de juiste formule voor jouw training. Geschikt voor hardlopers, wielrenners en triatleten.

Je krijgt inzicht in:

  • Lichaamssamenstelling
  • Aerobe drempel (hartslag, snelheid, wattage)
  • Anaerobe drempel (hartslag, snelheid, wattage)
  • Trainingszones met richtlijnen erbij

Met onze inspanningstest kunnen wij een atleet optimaal begeleiden richting zijn of haar sportieve doel!

Ervaringen

“Dit jaar heb ik voor de tweede keer de Camino de Santiago – beter bekend als de pelgrimstocht naar Santiago de Compostella – gelopen. Bij mijn vorige wandeltocht ervoer ik klachten aan de knie en wilde ik beter voorbereid aan de start staan. Sportformule heeft een trainingsschema opgesteld en specifieke oefeningen voor mijn knie waardoor ik zonder pijn de tocht heb uitgelopen.”

Maddy

“Met een jong gezin en drukke baan is het soms een uitdaging op tijd te vinden om te trainen voor een marathon. Door de begeleiding van Sportformule doe ik precies wat in mijn mogelijkheden ligt en maak ik gestaag stappen richting mijn doel.”

Gert-Jan

“Vorig jaar wilde ik de Matterhorn Ultraks lopen. Een race rondom de Matterhorn berg: 49 km en meer dan 3000 hoogtemeters. Ik had een goede basis als hardloper maar wilde extra begeleiding door de afstand en de hoogtemeters. Sportformule heeft een specifiek trainingsprogramma voor mij geschreven  gericht op hardloopeconomie in de bergen en lopen op onverhard terrein.”

Lars

Van onze coach

“Afgelopen zondag hebben we met een groepje triatleten van een gezamenlijke fietstraining gedaan. Op deze manier leren wij onze sporters beter kennen.” Rob Steegink is hoofdcoach en ex-professioneel triatleet.

Meer weten over Sportformule?

15 + 11 =