voor atleten

Haal meer uit je training en behaal sportieve doelen via professionele testen en coaching.

Coaching
hardlopen

Eens echt proberen je PR te verbeteren,  je eerste marathon plannen, een ultra loop uitlopen of ga je voor de 5 of 10 km? Bij Sportformule kun je terecht voor trainingsbegeleiding en coaching voor elk hardloopdoel. Hierbij sta je in nauw contact met je persoonlijke coach die je trainingsschema opstelt, je trainings- en wedstrijdgegevens controleert en bijstuurt waar nodig. Daarnaast kun je advies krijgen over blessures, preventie of voeding tot inspanningstesten en hardloop specifieke krachttraining.

Lees hieronder hoe we jouw hardloopformule bepalen!

Coaching
wielrennen

Next level voorbereiden op jouw ultieme doel op de weg, cyclo/gravel of MTB? Wij kunnen jou helpen met op data gestuurde coaching en feedback en als je het helemaal goed wil aanpakken wordt je progressie gemonitord en je trainingsplan bijgestuurd middels onze fietstesten. Laat de data voor je werken!  Wij geven je uitdagende en verfrissende fietstrainingen om meer uit jezelf te halen.

Lees hieronder hoe we jouw fietsformule bepalen!  

Coaching
triathlon

De triathlon vergt een specifieke aanpak. Hoe manage je al die training van 3 onderdelen naar 1 wedstrijd? Hoe blijf je daarbij gezond en blessurevrij? En welke voorbereidingen moet je treffen voor triathlon? Bij Sportfromule vind je antwoord op al die vragen en nog veel meer! Onze persoonlijke coaches zetten hun Eredivisie en Iron Man ervaring in om een trainingsplan op maat te maken. Daarnaast worden je trainings- en wedstrijdgegevens bijgehouden en bijgestuurd waar nodig.

Lees hieronder hoe we jouw triathlonformule bepalen!

Bepaal jouw ideale sportformule 

Wil jij met vertrouwen aan de start staan van een wedstrijd en tegelijkertijd op een manier trainen dat bij jou past? Wij hebben een trainingscyclus opgesteld waarmee we jou optimaal kunnen voorbereiden richting jouw sportieve doelen! 

Testen

Met onze inspanningstest bepalen we de juiste formule voor jouw training. Met de test krijgen we inzicht in jouw drempelwaardes (hartslag, snelheid, wattage) en trainingszones.

Analyseren

We analyseren jouw trainingszones en deze verwerken we in een planning voor een geheel sportseizoen. In deze periodisering plannen we piekmomenten, wedstrijden, trainingen, rustblokken etc. Dit zorgt voor een ideale opbouw van het seizoen.

Trainen

Je krijgt maandelijkse trainingsschema’s waarmee je kunt gaan trainen. Wij kijken via TrainingsPeaks mee en geven tips. Wij passen trainingen aan wanneer nodig. Het is echt een samenwerking tussen coach en atleet!

Vervolgens herhaalt de cyclus zich om te kijken of er progressie is geboekt en om trainingen bij te sturen.

Ervaringen

“Samen met Sportformule ben ik mij gaan voorbereiden op de Ironman Hamburg. Het enthousiasme van Rob en Marijn over de sport sprak mij direct aan. De test en positieve coaching waren een fantastische reis naar mijn doel. Een volbrachte Ironman maakt deze reis natuurlijk af! Ik beveel de testen en coaching van Sportformule aan voor iedereen die het sporten serieus wil oppakken of naar een doel toe wil trainen. Het zijn leuke enthousiaste mensen die waarmaken waar ze voor staan.”

Joost

“Met een jong gezin en drukke baan is het soms een uitdaging op tijd te vinden om te trainen voor een marathon. Door de begeleiding van Sportformule doe ik precies wat in mijn mogelijkheden ligt en maak ik gestaag stappen richting mijn doel.”

Gert-Jan

“Ik wil Sportformule aan iedereen aanraden. Je start als basis met een test en vanuit hier werk je naar het doel. Rob heeft ervaring als sporter en is fysio. Hij gaf duidelijke grenzen aan qua belasting. Door trainingsschema’s heb ik nooit blessures gehad. Rob toont veel interesse in hoe je trainingen en wedstrijden beleeft en kan op basis daarvan aanpassingen doen in het programma. Ook is hij altijd bereikbaar voor vragen. Voor mij een fantastische trainingsperiode met als knallende afsluiter mijn Ironman!”

Frank

Van onze coach

“Afgelopen zondag hebben we met een groepje triatleten van een gezamenlijke fietstraining gedaan. Op deze manier leren wij onze sporters beter kennen.” Rob Steegink is hoofdcoach en ex-professioneel triatleet.

Meer weten over Sportformule?

8 + 3 =